HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Workout: 5 Redenen Waarom Jij Last Hebt Van Je Suikerspiegel Tijdens Het Sporten

Geplaatst op 19/03/2018 door boostyourhealth

Veel vrouwen hebben last van een wisselende suikerspiegel en tijdens het sporten is dit niet fijn en kan het klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Wil je hiermee aan de slag? Lees dan gauw de 5 redenen waarom dit bij jou zo kan zijn en hoe je dit kunt veranderen.

Geen ontbijt
Hoewel sommige mensen prima kunnen gaan sporten zonder ontbijt, is dit niet altijd de beste keus voor je gezondheid. Voor krachttraining is het niet zo heel erg, tenzij je erg lang en intensief traint. Maar voor cardio en duursport en uithoudingsvermogen is het funest. Ook een ontbijt die niet voldoende is kan je sportprestaties erg beïnvloeden. Helaas heb ik dit zelf ook ondervonden en heb ik al een aantal keer na 45 min op moeten geven, omdat ik te weinig energie had om door te gaan en door de duizeligheid bijna op de grond lag. Nu zorg ik beter voor mijzelf en kies ik altijd voor een gezond en voedzaam ontbijt.

Let op je suikerinname
Suiker zit in ontzettend veel producten, maar als je dit te overmatig binnenkrijgt kun je last krijgen van je bloedsuikerspiegel en nog meer klachten. Ook kun je niet met te veel suiker intensief sporten, je krijgt dan even een rush en daarna zak je in als pudding en kun je na een korte tijd niet meer verder. Let daarom goed dat je weinig suikers binnenkrijgt en dat wat je binnenkrijgt over de dag verdeelt.

Drink voldoende water
Dit klinkt logisch, maar veel vrouwen drinken toch nog te weinig water. Het is belangrijk zodra je wakker bent al 2 flinke glazen water te drinken en ook tijdens en na het sporten extra op pijl te houden. Zo voorkom je uitdroging, maak je je lichaam wakker om goed werk te verrichten en heb je ook minder eetlust. Dat laatste wordt namelijk weleens verward met flinke dorst terwijl je denkt dat je trek hebt.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl