HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Workout: Luister Naar Je Lichaam En Push Jezelf Niet Tot Een Blessure

Geplaatst op 23/03/2018 door boostyourhealth

Ik ken het zelf maar al te goed. Meer van je lichaam vragen dan het aankan. Jezelf tot het uiterste pushen en niks of niemand die jou kan stoppen. Ik heb het over te ver gaan in het sporten. Dat je zo ver gaat dat je je lichaam alleen maar schade toebrengt en trust me, dat is iets wat je absoluut niet wilt. In 2015 kreeg ik mijn eerste knieblessure. Daar deel ik graag mijn persoonlijke ervaring over en hoop dat je hierdoor beseft hoe goed het soms kan zijn om een stapje terug te zetten op momenten dat je te veel wilt. Beter een stapje terug, dan een stapje te ver.

Ik houd van sporten, als sinds kleins af aan. Atletiek, zwemmen, dansen, ballet, karate, ik heb zo’n beetje van alles gedaan en ik vind ook allerlei sporten leuk! Maar ik merk dat sporten als kind wel iets anders is dan sporten als volwassene. Als kind denk je niet: oei, ik moet zoveel calorieën verbranden om een paar kilo af te vallen of ik wil strakkere buikspieren. Nee, als kind denk je daar gewoonweg niet over na. En dat maakt het een groot verschil tussen sporten als kind en sporten als volwassene. Als volwassene heb je meestal bepaalde (hoge) verwachtingen van jezelf. Dat heb ik mezelf ook helaas een tijd aangedaan. Streng zijn voor mezelf tijdens het sporten doe ik nu gelukkig al lang niet meer en ik sport nu altijd voor mijn plezier, net zoals ik als kind deed! Ik wil geen harde eisen meer stellen aan mezelf, want ik weet dat je jezelf daar geen goed mee doet.

Harde eisen aan jezelf stellen tijdens het sporten kan voor iedereen weer iets anders zijn. Zo heb je als man weer andere doelstellingen dan een vrouw. Vaak sporten mensen omdat ze verschillende zones van hun lichaam aan willen pakken. Billen, benen, buik, armen, je kent het wel… Alles moet er goed uitzien, maar soms kun je jezelf hier ook in verliezen. Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die niet per se sporten omdat ze willen afvallen of er strakker uit willen zien, nee, die genieten van hetgeen wat ze doen en zien sporten niet als een marteling.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl