HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Zo herken je een groeisprong of slaapregressie bij je slecht slapende baby

Geplaatst op 17/03/2018 door vivonline

Deel 2 Gebruiksaanwijzing. Tijdens een groeisprong merk je goed waarom je baby vaker wakker wordt (voeden). Tijdens een slaapregressiemoment hoeft die link er niet te zijn. Je baby wordt vaker en eerder wakker, maar je weet eigenlijk niet waarom. (Dat klopt, want de oorzaak zit in zijn koppie en niet in wat jij of hij doet). Wat ze wel gemeen hebben met elkaar is dat een slaapregressie impact heeft op een groeisprong en vice versa.

Een groeisprong of slaapregressie?

Zoek je een vuistregel? Gebeurt het ineens en weet je niet waarom, wat je ‘verkeerd’ doet? Dan heb je vaak met een slaapregressie te maken. Zie je het aankomen, neemt het gestaag af, duurt het een weekje en krijg je er een scala aan nieuwe trucjes bij? Dan heb je een groeisprong te pakken. Voor slapen betekent dit dat je bij een groeisprong beter even mee kunt gaan met je kleintje en dan weer ‘herpakt’, waar je bij een slaapregressiemoment soms echt even aan de bak mag om het wiel opnieuw uit te vinden, de nieuwe gebruiksaanwijzing van je kleintje te schrijven.

Lees verder op www.vivonline.nl