HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

10 tips die helpen om minder gestrest door het leven te gaan

Geplaatst op 15/03/2019 door fitnl


Tip 1: Wees geen people pleaser

De eerste tip is om geen people pleaser te zijn. Wanneer je altijd iedereen het naar de zin wilt maken, bestaat de kans dat anderen je met steeds meer werk opzadelen en misbruik van je maken. Dit zorgt voor onnodige stress.

Daarnaast kun je het contact met jezelf steeds meer kwijtraken. Want wie ben je nou echt als je altijd maar aardig gevonden wilt worden? Het is daarom belangrijk om nee te leren zeggen en je grenzen te bewaken.

Hoe doe je dat?

  • Schrijf duidelijk op wat jouw belangen/grenzen zijn en wanneer je niet assertief bent geweest. Zo leer je deze situaties te herkennen. Soms kom je daar achteraf pas achter. Door het op te schrijven kun je eerder zo’n situatie herkennen.
  • Maak een duidelijk plan om je voor te bereiden op situaties waarin je voor jezelf op wilt komen. Stel, je wilt je baas vertellen dat iets je niet aanstaat of je met te veel werk zit opgezadeld. Schrijf dit op en oefen het gesprek bijvoorbeeld eerst bij iemand die je vertrouwt.

Lees verder op www.fit.nl