HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

De mega gezonde voordelen van zuurkoolsap

Geplaatst op 04/03/2019 door ilovehealth

Zeg ik zuurkool, dan denk jij waarschijnlijk aan een wintersstamppotje met rookworst. En dat is ook niet zo gek, want dat is waar we dit gezonde kooltje voornamelijk voor gebruiken. Maar wist je dat het sap wat vrijkomt uit de kool tijdens de fermentatie, boordevol nuttige enzymen (belangrijke eiwitten) zit, die veel goeds doen voor je gezondheid? Het zou zelfs vroegtijdige veroudering tegen gaan. Je blijft langer jong en krijgt een sterk immuunsysteem en goed werkend spijsverteringssysteem. Niet gek toch?! En dat is nog niet alles, zuurkoolsap biedt meer voordelen.

Gezonde voordelen zuurkoolsap

1. Belangrijke enzymen

Door het fermentatieproces worden er door goede bacterien, waaronder lactobaccillus (tegen parasieten en candida), leuconostoc en pediococcus, goede enzymen gevormd in de kool. Ze zorgen er voor dat de vele chemische veranderingen en lichaamsfuncties ondersteunt en verbeterd worden.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl