HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

De positieve effecten van wandelen op een rij

Geplaatst op 22/03/2019 door NiceDay

Creativiteit

Wandelen vergroot je creativiteit! Op basis van vier experimenten is gebleken dat lopen je creatieve gedachten op het moment zelf en kort erna vergroot! Het vergroot divergent denken, ofwel out-of-the-box denken en de kwaliteit van analogieën. Dus ga wandelen en kom maar op met alle goede ideeën!

Positieve effecten op het lichaam

Wandelen is goed voor je lichaam en immuunsysteem. Minimaal dertig minuten per dag wandelen verlaagt het risico op hart- en vaatziekten met 19%. Ook verkleint dit de kans op een beroerte met 30%. Wandelen geeft je immuunsysteem een boost en vermindert daardoor het risico op het ontwikkelen van de griep, een verkoudheid of andere infecties aan de bovenste luchtwegen. In een groep van 1000 volwassenen die minimaal twintig minuten per dag wandelde werd 43% minder ziekteverlof opgenomen. Ook waren de wandelaars korter ziek dan degenen die minder dan 1x per week bewogen.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com