HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe bereid je jezelf voor op een obstacle run of mud run?

Geplaatst op 04/03/2019 door fitnl

Kan iedereen meedoen?

Je hoeft geen topsporter te zijn om mee te doen. Als je een beetje sportief bent kun je al meedoen aan een eerste run. Er zijn runs in alle soorten en maten en je kunt het zo zwaar maken als je wilt. Je kunt beginnen met een korte run van vijf kilometer met eenvoudige obstakels tot een complete obstacle run marathon met hele zware obstakels die je helemaal uitputten. Je kunt zelf kiezen wat bij je past.

Ga bij jezelf na wat je doel is. Doe je het om de beste tijd neer te zetten? Of meer voor de lol en en is de tijd niet van belang? Dit maakt namelijk uit voor je training. Hieronder lees je tips voor beide groepen.

Beginnende sporters en sporters die voor de lol meedoen

Obstacle running is een combinatie van kracht en cardio. Het is belangrijk dat je in ieder geval de afstand kunt joggen die je wilt gaan doen. Oefeningen die je thuis kunt doen als voorbereiding zijn burpees, push-upssquats en assisted pull-ups.

Lees verder op www.fit.nl