HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Is pindakaas gezond?

Geplaatst op 02/03/2019 door followfitgirls


Food struggles

Naast mijn idee dat pindakaas ongezond is ‘spoken’ er nog veel meer van dit soort rare gedachten over eten door mijn hoofd. Zo dacht ik bijvoorbeeld ook dat je van koolhydraten dik wordt. Oké, alles waar ‘te’ voor staat valt meestal buiten de categorie gezond maar het was vooral m’n eetstoornis die deze rare gedachten over eten veroorzaakte. Hoe ik met deze food struggles omga? Eigenlijk heel eenvoudig: ze grondig onder de loep nemen en onderzoeken of ze wel of niet waar zijn. En zo ging is dus ook aan de slag met de vraag: is pindakaas gezond?

Is pindakaas gezond?

Zoals ik al zei is (inmiddels is het was, maar dat lees je zo) het eerste wat me te binnen schiet als ik aan pindakaas denk veten als tweede ongezond. Zit ik, of beter gezegd mijn eetstoornis, er even naast: je lichaam heeft juist vetten nodig om goed te kunnen functioneren. Pindakaas heeft een uitstekende vetzuursamenstelling, bevat veel gezonde voedingsstoffen en nog veel meer voordelen waar je lichaam heel blij en gezond van wordt.