HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Persoonlijk // Milou over haar burn out: hoe kwam ik er boven op? #2

Geplaatst op 14/03/2019 door ilovehealth

In de vorige blog kon je het eerste deel van het dappere verhaal van Milou over haar burn-outs lezen. In deze blog vertelt zij wat zij heeft gedaan om boven op haar burn-out te komen. Lees je mee? 

Milou: Wat is het verschil met hoe ik leefde? Hoe ga ik nu leven en mijn leven invullen met behulp van alles wat ik over mezelf en het leven tot nu toe heb geleerd? Zoals in de vorige blog omschreven bestond mijn leven alleen uit drukte, hectiek, stress en presteren. Niet ontspannen en genieten van wat het leven en naaste personen te bieden hebben. Eigenlijk alles op de automatische piloot doen en veel in mijn hoofd zitten. Daar heb ik verandering in gebracht.

‘Zorg goed voor je lichaam’

Wat ik nu al heb geleerd doormiddel van PMT (psychomotorische therapie) is dat je lichaam bij je geest hoort en als je niet voor je lichaam zorgt, je hoofd uiteindelijk niks waard is. Meer besef van alles wat er om je heen gebeurt door eens niet iets op de automatische piloot te doen, maar eens bewust te worden van alles wat je ziet, ruikt en hoort. Meer rust aan je lichaam te geven, ook al is je hoofd het hier niet mee eens. Af en toe even een stapje terug en even bij je lichaam nagaan hoe je je voelt en even een momentje van rust nemen. Gewoon rustig zitten met je ogen dicht en even een minuut of 2 alle aandacht voor wat in je lichaam te voelen is en daarnaar handelen. Ook mediteren heeft me, na veel oefenen, geholpen.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl