HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Sporten na je bevalling: rustig opbouwen of vol gas?

Geplaatst op 28/03/2019 door ilovehealth

Sinds een aantal weken volg ik postnatale personal training bij Training for Mamas. Vóór mijn zwangerschap wist ik niets over sporten tijdens je zwangerschap en sporten na je bevalling. Wat natuurlijk hartstikke logisch is, want waarom zou je ook als je niet zwanger bent? Maar inmiddels ben ik aardig op de hoogte. Hoe zit dat nou sporten na je bevalling? Jorn van Training for mamas schreef voor ons een blog. Lees je mee? 

“6 weken geleden ben ik bevallen, ik mag weer sporten!”

En gelijk heb je. Van de artsen en verloskundigen mag je na 6 weken weer sporten. Tenminste, als je geen complicaties hebt gehad. Alleen wat wordt precies verstaan onder sporten? Meedoen aan een triatlon? Knallen tijdens een Crossfit les? Of heel mindful een Yin-yogales volgen?

Tja, dat vertellen ze er niet bij. En dat is het probleem. Als de arts zegt dat je mag sporten, zegt hij/zij er vaak niet bij wat je allemaal kan en mag. Daardoor geeft iedereen haar eigen invulling aan ‘je mag weer sporten’. De een geeft vol gas, de ander is voorzichtig. Wat jij het beste kan doen? Dat weet je aan het einde van deze blog.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl