HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Tajine met aardappel, venkel en ras el hanout

Geplaatst op 12/03/2019 door feelgoodbyfood

Een tajine is een Noord-Afrikaans stoofpot. Bij het koken met de tajine slaat de condens neer op het deksel en loopt weer terug in de schaal. Daarmee lijkt de werking van de tajine op die van een braadpan. Door deze techniek van koken trekken alle smaken van de kruiden en bouillon in de ingrediënten. Je groenten, aardappel of peulvruchten worden heerlijk zacht en kruidig.

Koken in een tajine is niet alleen lekker, maar ook super makkelijk. Je doet alle ingrediënten in de tajine, giet hier bouillon of bijvoorbeeld tomatensaus bij, doet de deksel er op en laat het gerecht in zijn eigen vocht garen op gas of in de oven. 

Tajine met aardappel, venkel en ras el hanout

Dit is de eerste keer dat ik aardappel heb toegevoegd. Heerlijk! De aardappel wordt heerlijk zacht en kruidig. Aardappel koken in bouillon vind ik sowieso erg lekker. Verder zit dit gerecht vol groenten, met gegrilde venkel in de hoofdrol. Vooral de gegrilde venkel wordt zo heerlijk zacht en smaakvol! Het gerecht kruid ik met ras el hanout. Een heerlijk en geurig Arabisch kruidenmengsel. 

Koken in de tajine, ik ben weer helemaal om! De volgende keer wordt een variant met tomatensaus en couscous… nu al zin in!

Heb je meer zin in rijst of couscous? Je kunt de aardappel ook weglaten en een andere graan bij serveren.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl