HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Tips: het ideale sportschema maken

Geplaatst op 13/03/2019 door followfitgirls


Verschillende trainingen

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat jouw doel is. Wil je bijvoorbeeld meer kracht en spiermassa opbouwen of een betere conditie? Als je een betere conditie wilt opbouwen is het belangrijk om intervaltrainingen te doen, bij kracht opbouwen is dit minder essentieel. Daarnaast is het van belang te weten hoe vaak je wilt gaan trainen in de week. Wil je bijvoorbeeld 3 keer per week trainen, dan kan een totalbody workout goed voor je werken. Wil je 4 of 5 keer per week gaan, is het belangrijk je training te gaan splitten. Dit houdt in je dat je per training een lichaamsdeel of meerdere lichaamsdelen traint. De ene dag train je bijvoorbeeld je benen, billen en rug en de andere dag je armen, borst, schouders en buik.

Rusten is ook sporten

Een van de belangrijkste elementen van je training is rust. Je spieren hebben minimaal een dag, het liefst twee dagen, rust nodig om te herstellen. Als jij twee dagen achter elkaar zwaar je benen gaat trainen, krijgen je spieren te weinig rust. Dit houdt in dat je spieren afbreken in plaats van groeien.

Lees verder op www.followfitgirls.com