HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Waarom eenzaamheid de wereld uit geholpen moet worden

Geplaatst op 13/03/2019 door fitnl

Je af en toe eenzaam voelen is heel normaal. Dit heeft bijna iedereen wel eens.

Maar als je je langdurig eenzaam voelt, dan is dit wel schadelijk voor de gezondheid. Eenzaamheid heeft zowel indirect als direct een negatieve invloed op de mentale en fysieke gesteldheid.

Eenzame mensen leven vaak ongezonder

Onderzoek laat zien dat eenzame mensen vaker roken, minder bewegen en slechter slapen. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn dit risicofactoren op vroegtijdig overlijden.

Eenzaamheid heeft een direct negatief effect op de gezondheid

Eenzaamheid heeft ook een directe negatieve invloed op de gezondheid. Hoe eenzaamheid het lichaam op een negatieve manier beïnvloedt is echter nog niet bekend. Maar dát het zo is, is al vastgesteld.

Gezondheidsproblemen kunnen eenzaamheid versterken

Ten slotte kan iemand met veel gezondheidsproblemen zich extra eenzaam voelen. Met gezondheidsproblemen ben je namelijk vaak minder goed in staat om sociale relaties te onderhouden. Je gaat bijvoorbeeld minder vaak de deur uit of hebt minder energie of zin om met mensen af te spreken.

Lees verder op www.fit.nl