HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?

Geplaatst op 21/03/2019 door vivonline

Is jouw maaltijd niet compleet als je geen toetje hebt gegeten? Of neem je een kom yoghurt als ontbijt? Op welk tijdstip van de dag je ook zin krijgt in zuivel, je hebt keuze uit heel veel verschillende varianten. Voor welke variant kies jij: volle of magere yoghurt?

Wat is yoghurt?

Yoghurt is het Turkse woord voor melk dat gefermenteerd is tot een half vaste massa. Bij fermentatie wordt het melksuiker (lactose) door bacteriën afgebroken tot melkzuur. Dit melkzuur zorgt ervoor dat de groei van andere bacteriën vertraagt. Dit is gunstig voor je gezondheid, want hierdoor wordt ook de groei van mogelijke ziekteverwekkers vertraagd. De lichte zuurheid van een gefermenteerd voedingsmiddel zorgt voor een frisse smaak. Gefermenteerde melk ofwel yoghurt is gezond voor ons zolang we het kunnen verteren.

Magere of volle yoghurt?

Het voedingscentrum adviseert al jaar en dag magere zuivelproducten. Deze aanbeveling is om het aandeel dierlijk vet in onze voeding te beperken. Je omzeilt door het gebruik van magere zuivelproducten ook nog eens heel wat calorieën, terwijl je wel de gezonde bestanddelen binnen krijgt. Is dit echter wel een juist advies?

lees verder:

https://www.vivonline.nl