HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Coronavirus: dit is de realiteit voor moeders

Geplaatst op 24/03/2020 door love2bemama


Het zou wel meevallen; toch?

Ja, ik was ook één van die personen die corona vooral zag als een ‘ver van haar bed-show’. Iets wat, net zoals menig ander (griep)virus, net zo snel weer zou verdwijnen als het de kop opstak. Ik was ervan overtuigd dat het allemaal wel met een sisser af zou lopen. Zelfs toen vrijdag de supermarkten werden leeggeplunderd, zag ik het nog ‘zonnig’ in.

Op zondag werd duidelijk dat alle horeca en scholen per direct hun deuren zouden sluiten. En hoewel ik het ergens wel zag aankomen was het juist dat bericht wat ervoor zorgde dat ik dacht: ‘Kut, dit gaat echt gebeuren’. Halflege straten, lege schappen paracetamol en het dagelijkse nieuws bevestigen dit gevoel.

Het leven is opeens anders

Dat ik in allerijl probeer uit te leggen aan mijn 8-jarige zoon waarom hij eigenlijk op school hoort te zitten, maar dit gewoon even niet kan zorgt voor een brok in mijn keel. Zeker als hij me met grote ogen aankijkt en oprecht niet begrijpt waarom hij zijn klasgenootjes voorlopig niet gaat zien en waarom zelfs zijn hobby’s uitoefenen even geen optie zijn.

Lees verder op www.love2bemama.com