HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Is roomboter gezond?

Geplaatst op 02/03/2020 door fitnl

Wat is roomboter?

Roomboter is een smeervet dat is gemaakt van melk. Om 1 kilogram boter te maken heb je ongeveer 10 liter melk nodig. De room wordt via een centrifuge uit de melk gehaald en in een aantal stappen gevormd tot boter.

Is roomboter gezond?

Je kunt natuurlijk niet van één product zeggen of het gezond is of niet. Dat hangt namelijk altijd af van hoe vaak je het eet of drinkt en in welke hoeveelheden. Daarnaast krijg je immers nooit met één voedingsproduct alle mineralen en vitamines binnen. Als je alleen maar roomboter eet mis je dus andere voedingsstoffen.

Daarom is het belangrijk om voldoende te variëren. Wil je meer weten over waar een gezond voedingspatroon uit bestaat? Lees dan het volgende artikel over wat je moet eten op een dag.

Wat je wel kunt vaststellen is of een product past in een gezond voedingspatroon. Roomboter bevat zowel vitamine A, D en E, maar ook veel verzadigd vet en vormt daarom geen verstandige basis binnen een gezond voedingspatroon.

Lees verder op www.fit.nl