HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Toen jij geboren werd was de wereld stil…

Geplaatst op 03/03/2020 door love2bemama


Een zorgeloze zwangerschap

Na een zwangerschap van 41 weken waarin onze dochter helemaal gezond bleek, kwam zij na 24 uur ter wereld. Ze leek helemaal gezond en wat waren wij trots, vermoeid en blij. Wat was ze klein en mooi! In de kraamperiode kreeg ze een hielprik en een gehoortest. De gehoortest was negatief maar de medewerkster verzekerde mij dat dit vaker voorkwam en zou terug komen. Er kon nog vocht in het oortje zitten waardoor zij niet reageerde op de geluiden. Tot drie keer toe bleek helaas dat de gehoortest negatief was. En toen vielen wij hard van onze roze wolk af en moesten wij ons melden in het ziekenhuis voor nadere onderzoeken. Onze dochter was pas een paar maanden oud toen de eerste onderzoeken begonnen. De beratest, erfelijkheidsonderzoeken en veel gesprekken met de specialisten omdat ze op dat moment niet wisten of er nog meer ‘mis’ was met onze dochter.

Ze is doof!

Het was hectische tijd en de dovenwereld was voor ons ‘nieuw’. In onze familie komt geen doofheid voor en wij kwamen in een soort rouwproces terecht omdat de natuurlijke communicatie, die je als moeder hebt, nu wegviel. We moesten ons opnieuw gaan richten op andere vormen van communicatie. Nu zijn we anderhalf jaar verder sinds de eerste onderzoeken en weten we dat onze dochter het Pendred syndroom heeft.

Lees verder op www.love2bemama.com