HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Zijn blauwe bessen een gezond tussendoortje?

Geplaatst op 19/03/2020 door fitnl


Wat zijn blauwe bessen?

Deze bessen komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en moeten niet verward worden met bosbessen. Deze vrucht heeft een friszoete smaak en kan bijvoorbeeld gebruikt worden als vulling bij taarten, in shakes/kwark én als gezond tussendoortje. Je kunt de vrucht goed bewaren en ook invriezen.

Zijn blauwe bessen gezond?

Ja, blauwe bessen zijn gezond. Ze bevatten namelijk weinig calorieën en de nodige gezonde voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Zoals vitamine cen voedingsvezels. Daarnaast bevatten deze bessen net zoals rode druiven en kersen het stofje anthocyaan.

Anthocyaan is een antioxidant die allerlei gezondheidsbevorderende eigenschappen krijgt toegeschreven. Maar het wetenschappelijk bewijs hiervoor is nog niet rond. Oftewel het is nog niet glashelder hoe deze stof precies onze gezondheid positief kan beïnvloeden. Wil je meer weten over dit onderwerp? Dat lees je in dit artikel over het positieve effect van antioxidanten.

Lees verder op www.fit.nl