HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gerookte makreel

Geplaatst op 02/03/2021 door KokenmetKarin

Joke Boon is de meest kleurrijke culicollega die ik ken. Haar gerechten zijn altijd een lust voor het oog. Niet geheel toevallig, want Joke verloor op haar vierde haar reukvermogen nadat haar amandelen eruit waren gehaald en ze meteen daarna een fikse verkoudheid kreeg. Wie niet kan ruiken, kan ook moeilijk proeven. “Daarom is kleur altijd al belangrijk geweest in mijn kookstijl,” vertelt ze aan de keukentafel waar ze een knalgroene soep, makreel in rode saus en een geel taartje met paarse bramen serveert.

“Het oog bepaalt namelijk of een gerecht je aanspreekt. Natuurlijk gaat het ook om textuur, zoals het contrast tussen knapperig en smeuïg bijvoorbeeld. En ik werk ook graag met gember, peper of mosterd, die geven een aangename prikkeling. Maar dat alles merk je pas als je het in je mond steekt. Kleur komt altijd als eerste.” Ze schreef al eerder een standaardwerk over de boon, haar andere grote liefde, maar haar nieuwste kookboek heet Koken met Kleur! en gaat helemaal over rood, oranje, geel, groen, paars, goud, roze, bruin, wit en zwart eten.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl