HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Groentehutspot

Geplaatst op 02/03/2021 door KokenmetKarin

Jaren geleden doken in de supermarkt ineens bakjes op met daarin gezusterlijk verpakt een avocado, rode peper en limoen. Het guacamolepakket was geboren. De rest is geschiedenis: elke grootgrutter grossiert tegenwoordig in verspakketten, van Hollandse snert en Italiaanse lasagne tot Thaise curry. Natuurlijk kun je die ingrediënten ook prima los kopen, dan zijn ze bovendien vaak een stuk frisfruitiger, maar ach, het is een makkelijke eerste stap op weg naar koken zonder pakjes en zakjes. Iedereen blij, behalve de fabrikanten van pakjes en zakjes, die het succes met lede ogen aanzagen.

Maar ziedaar, nu is ook Unilever in deze lucratieve business gedoken. Het persbericht jubelt over 200 gram groente per persoon, maar rept juist met geen woord over de bijgeleverde Knorr-zakjes, Conimex-pakjes en Unox-worsten. “Ach, “zegt woordvoerder Eric Prinsen van groenteleverancier ZON, “als mensen pakjes en zakjes gebruiken maar ze eten wel 250 gram groente, dan ben ik al blij. De consument heeft nu eenmaal een stukje inspiratie en hulp nodig om groenteconsumptie te realiseren.” Volgens hem is alleen groente in een pakket niet genoeg en moet er een hulpmiddel bij, “want als de consument een aubergine of courgette ziet, dan denkt hij: wat moet ik daar nou mee?”

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl