HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Kliekjesrecept: hutspotmuffins

Geplaatst op 03/03/2021 door KokenmetKarin

Een restje hutspot over van het recept van gisteren? Daar maakte ik in een handomdraai deze vegetarische hutspotmuffins mee. Lekker luchtige gevalletjes, met een salade erbij prima te doen als maaltijd. Of serveer er eentje als voorafje. Of als lunch.

Zo zie je maar: nooit kliekjes weggooien. Overal kun je altijd nog wel iets van maken.

Ik ga uit van een restje hutspot van zo’n 200 à 250 gram. Het luistert niet zo heel nauw.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Klop 3 eieren los met de mixer. Voeg de hutspot, 40 g versgeraspte parmezaan, zout en peper uit de molen, een snuf kerrie en een snufje cayennepeper toe en mix tot een geheel. (Meer hutspot? Dan ook meer eieren, zorg dat je een lekker nat geheel hebt, dat is het geheim van straks luchtige muffins.) Vet een muffinvorm (6 holtes) in met boter en bepoeder goed met bloem (of neem zoals ik deed een siliconenvorm, daar kan de hele bups zo in). Of zet er papieren cakevormpjes in, voor de meeneemversie morgen naar kantoor bij wijze van lunch. Ik meld het maar even. Enfin, waar waren we gebleven? Juist ja, schep het beslag erin.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl