HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Kraamtijd in coronatijd: Lockdown zonder roze wolk

Geplaatst op 10/03/2021 door love2bemama

Zwanger zijn tijdens een pandemie is geen pretje is, dat kan je je wel indenken. Zonder je partner naar de verloskundige, in je eentje de echo van jullie kindje in je groeiende buik bekijken. Maar als de kleine er eenmaal is, dan zit je toch lekker in je eigen bubbel? En je baby, die laat je toch gewoon voor het raam zien? Het raambezoek was geboren. Toch vinden moeders kraamtijd in coronatijd erg lastig. Zo geef je kersverse moeders wat extra aandacht tijdens hun rare kraamperiode.

Kraamtijd in coronatijd

Maar toen ik pas geleden op Instagram aandacht vroeg voor deze groep pas bevallen vrouwen, kreeg ik ontzettend veel bijval. Het waren moeders die zich in het verhaal herkenden en eigenlijk allemaal hetzelfde vertelden. Ze voelden zich schuldig dat ze er van baalden dat hun kraamtijd zo anders was gelopen. “Ik schaam me voor de teleurstelling die ik soms voel, omdat anderen veel ergere dingen meemaken door Corona.” Maar die eerste periode met je newborn kan je niet meer overdoen of ‘later inhalen’.

Lees verder op www.love2bemama.com