HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Leesontwikkeling stimuleren door buiten te spelen

Geplaatst op 03/03/2021 door love2bemama

Leesontwikkeling stimuleren bij je kinderen is heel simpel. We weten allemaal dat buitenspelen voor kinderen heel gezond is. Wat ook een mooie bijkomstigheid is, is dat het ook heel goed is voor hun lees- en schrijfvaardigheden. Ik snap wel dat je niet meteen begrijpt wat dat met elkaar te maken heeft. Lees dus vooral verder want daar ga ik in het in dit blog over hebben.

Leesontwikkeling stimuleren

Wat heel erg goed is voor de ontwikkeling van kleuters en het leren schrijven is ze naar buiten sturen. Buiten is de plek waar kleuters de wereld verkennen en hun grove motoriek ontwikkelen. Ook leren ze hier oog-hand coördinatie door spelen en spelletjes spelen. Dit zal weer een positieve invloed hebben op hun schrijfvaardigheden. 

Dus wil je als ouders dat je kind een goede lees- en schrijfvaardigheid ontwikkelt? Stuur ze dan naar buiten en laat ze spelen. Kinderen leren buiten ook communiceren met elkaar en dat is weer goed voor hun woordenschat. Uit verschillende onderzoeken is dit gebleken. Dit alles zal later ook weer een positieve bijdrage leveren aan hun leesvaardigheden. Het helpt in ieder geval niet om kinderen te pushen en om te kopen zodat ze gaan lezen. Dit werkt alleen maar averechts.

Lees verder op www.love2bemama.com