HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Schorseneren uit de oven

Geplaatst op 07/03/2021 door KokenmetKarin

U had intussen wellicht al begrepen dat ik fan ben van Drs. P. Menig pennevrucht heeft het bij ons thuis geschopt tot gevleugelde uitdrukking. Denk: ‘Ja, Omsk is een mooie stad, maar net iets te ver weg’ tot ‘Vrijheid blijheid, daar niet van, maar zoiets is niet meer normaal.’ Vooral in de auto is het fijn luidkeels meegalmen met ‘Tante Constance en tante Mathilde’ of ‘Er ligt alweer een juffrouw in het trapportaal’. Mijn vakgebied indachtig, koester ik echter met name zijn lyrische odes aan sla, ananas en ba ba-ba ba-bananen en het ‘snufje sassafras’ dat zo mooi rijmt op Herodias. Maar met stip bovenaan staat natuurlijk de evergreen ‘Knolraap en lof, schorseneren en prei’.

We zijn in deze vierdelige kookserie intussen bij de schorseneren aanbeland, en die zijn waarschijnlijk niet voor niets de meest vergeten der vergeten groentes. De bijnaam keukenmeidenverdriet zal daar vast een rol bij gespeeld hebben, te danken aan het kleverige vocht dat vrijkomt bij het schoonmaken. Geen lolletje voor de keukenmeid, maar laten we er nu ook niet al te dramatisch overdoen, schorseneren prepareren valt reuze mee.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl