HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Shakshuka uit Tel Aviv

Geplaatst op 01/03/2021 door KokenmetKarin

In Tel Aviv (zie ook mijn reisverhaal uit Trouw) is ontbijten tot kunstvorm verheven: een tafel vol groentesalades, dipsauzen (die hier ook salade heten), zachte kazen, olijven, eiergerechten, warme challe, de onvermijdelijke techina en een grote kan versgeperst sinaasappelsap. 

Een kleurrijke, creatieve explosie, mogelijk gemaakt dankzij de strenge spijswetten tegen de combinatie van melk en vlees. Vooral in het weekend wordt er met volle overgave uitgebreid buiten de deur ontbeten. Dé lokale ontbijtklassieker is natuurlijk sjakjoeka (shakshuka*). Zowel Joden als Arabieren eten het al sinds mensenheugenis: een troostrijk geheel bestaande uit een dikke groentesaus met erin gegaarde eieren, bedoeld om met z’n allen uit de pan te smikkelen.

Alhoewel, in vleesrestaurant M25 at ik een verrukkelijke sjaksjoeka waarin de eieren vervangen waren door (schrik niet) boterzachte kalfshersenen. Maar dit geheel terzijde.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl