HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

5 Redenen waarom bewegen bij stress zo goed is

Geplaatst op 22/03/2022 door boostyourhealth

Soms gebeuren er in korte tijd veel nare dingen in je leven en weet je even niet meer hoe je je gedachten uit moet zetten, hoe je jezelf weer op moet pakken en hoe je nu verder moet. Hier kun je jezelf echt gek mee maken, soms is het dan handig om het op te schrijven of met iemand te praten. Maar soms heeft je lichaam echt een stevige RESET nodig en kan dit alleen door letterlijk in beweging te komen en dingen los te laten. Omdat dit echt heel belangrijk is en veel mensen met stress of veerkracht worstelen, deel ik 5 redenen om in beweging te komen bij (chronische) stress. Lees je mee?

Goed ademen is een kunst

Ademen is zo belangrijk en als je veel stress ervaart kun je hier ook problemen mee krijgen. Je ademhaling zit dan heel hoog of je houd hem regelmatig vast uit angst. Door lekker te gaan wandelen in de natuur kun je dit weer goed onder controle krijgen. Probeer er eens op te letten, adem goed in en uit en laat je schouders lekker ontspannen hangen. Kijk om je heen en geniet, dan maak je je in elk geval iets minder zorgen en ervaar je ook een stuk minder stress.  

Maak weer contact met je lichaam

Soms heb je zoveel last van stress dat je niet kunt voelen hoe je lichaam aanvoelt, je los kunt laten en meer contact kan maken tussen je gedachten en je lichaam. Kom in beweging, voel wat je lichaam voor jou kan betekenen en vergeet alles even om je heen. Geniet van het moment en laat de dingen die je niet kunt veranderen los.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl