HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

5 Redenen waarom je menstruatie ineens uit blijft

Geplaatst op 23/03/2022 door boostyourhealth

Waar sommigen vrouwen netjes elke maand hun menstruatie krijgen, kan dit bij anderen nog weleens schommelen. Dat niet alleen, het kan zelfs door diverse redenen weg blijven. Maar hoe komt dit precies en kun je er zelf iets aan doen? Wij delen de 5 belangrijkste redenen waarom je menstruatie uit kan blijven en geven je een aantal tips, lees je mee?

Mogelijke zwangerschap

Dit is de eerste stap om uit te sluiten of je niet zwanger bent. Haal een test en kijk of dit daadwerkelijk zo is. Mocht de test eerst niets aangeven, doe dan na een week nog een test. De één maakt sneller het zwangerschapshormoon aan dan de ander, dus goed om hier rekening mee te houden. Je hebt nu wel van die heel vroege testen, daarbij krijg je vaak wel direct de uitslag. Mocht dit niet het geval zijn of om een andere reden niet mogelijk zijn, dan is het verstandig om de volgende opties te bekijken.

Intensief bewegen

Als je plotseling veel bent gaan sporten of ineens een marathon loopt (wat overigens niet aan te raden is), dan kan je lichaam hierdoor ontregelt raken. Je lichaam weet even niet wat hij moet doen en daarom gaat het in de zogenaamde “paniek stand”. Deze zorgt ervoor dat je lichaam zich eerst richt op herstel en daarna weer aan de slag gaat met het in evenwicht brengen van je hormonen. Sporten is altijd goed, maar als je ineens extreem veel en vaak gaat sporten kan dit dus plotseling de menstruatie in de war brengen.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl