HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

Roundup: 8 fitness sites

Geplaatst op 27/04/2016 door lovefitfood

Met slechts een paar klikken, heb je toegang tot kennis waar je een minuut ervoor nog geen idee van had. Stel je vraag over training of voeding en Google beloont je met tal van sites, artikelen en video's. Mooi spulletje dat internet. Alleen, hoe scheid je het kaf van het koren? Om je te helpen, maakten we een selectie voor je van de betere fitness sites.

EliteFTS

Met de kennis dat duizenden atleten en coaches op zoek zijn naar kwalitatief hoogwaardig advies, richtte Dave Tate in 1996 EliteFTS op. Deze eindbaas snapt hoe je mensen met de juiste kennis, materialen, drive, passie, training en voeding helpt PR'en. Inmiddels werken er 100 man mee aan dit platform met artikelen over voeding, powerlifting, strength & conditioning, herstel, mobiliteit, bodybuilding en een keur aan kwaliteitsspullies voor thuistrainer of box-eigenaren. HunPodcastis eveneens een aanrader.

Precision Nutrition

Een van onze favoriete sites en voorbeelden als het op voeding in combinatie met training aankomt. Misschien een beetje een vreemde eend in dit rijtje, maar we willen je hem niet onthouden. Dr. John Berardi weet een mooie balans te vinden tussen begrijpelijk te lezen artikelen met goede, wetenschappenlijke onderbouwing. Geen fancy praatjes hier, maar advies hoe met alle uitdagingen in het leven je gezondheid verder kan verbeteren.

T-nation

Een - op het oog - iets meer hardcore site. T-nation werkt met gastbloggers als o.a. Mr Butt Bret Contreras en dit maakt hun artikelen soms wat tegenstrijdig met elkaar. Echter als dit in je achterhoofd meeneemt terwijl je leest, vind je er goede artikelen. De site biedt net iets meer onderbouwing, diepgang of specifieke thema's dan een gemiddelde fitness site en ach... wij houden wel van dat rauwe randje. Klein minpuntje vinden we wel dat de site de laatste tijd veel artikelen post met net iets teveel reclame erin voor supplementen.

Barbell Shrugged

Sjanett en ik zijn huge fan hun podcast(onze overige favorieten vind je overigens hier). Als je een beetje ongein in combinatie met diepgaande kennis over krachttraining kan waarderen, een must-listen. Terug naar de site. Barbell shrugged heeft een focus op Olympisch liften zonder het traditionele krachtwerk en nodige mobiliteitswerk in een hoekje te zetten. Duidelijk video's over techniek, kwalitatieve trainingsprogramma's en als je box-eigenaar bent zeker de moeite waard ook eens bij hunBarbell Businesste kijken.

Ben Greenfield Fitness

Hou je - net als ons - wel van wat nerdy sceince, dan heb je zijn boekBeyond Trainingvast al gelezen. De schrijver, Ben Greenfield is niet alleen een topklasse obstacle runner en triatleet. Deze man (die er maar blijft uitzien als 20) heeft onder andere een bachelor en master insports science and exercise physiologyen is een van de toptrainers in de wereld. De artikelen van Ben zijn wat pittiger in materie als je dit niet gewend bent, maar zeker wanneer je op zoek bent naar wat meer diepgang in combinatie met duur- en obstacletraining een aanrader.

Lees het hele artikel hier.

,