HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

10 Lessen van mijn Personal Trainer (omdat het ook anders kan)

Geplaatst op 15/04/2017 door eetpaleo

Disclaimer: mijn personal trainer heeft geen flauw idee dat hij me deze lessen heeft geleerd.

Sporten is voor mij nogal een dingetje namelijk. Tot mijn 16e trainde ik 6 dagen per week en meestal 2 keer per dag. Ik wilde per se de beste zijn en had daar echt alles voor over. Ik ging niet stappen, dronk geen alcohol (wat ik trouwens nog steeds niet doe), ging op tijd naar bed en zorgde dat ik mijn huiswerk op school al af had zodat ik meer tijd had om te trainen.

Maar soms zijn dingen gewoon niet meant to be of heb je een heel andere levensles te leren dan je denkt. In mijn geval was niets minder waar! Ik ‘kreeg’ ME/CVS. Achteraf gezien vind ik dat echt het mooiste wat me tot nu toe is overkomen, maar op het moment zelf voelde het alsof de grond onder me weg was gezakt en er niets van mijn leven over was.

Het vertrouwen in mijn lichaam was weg. Ik probeerde me er bij neer te leggen dat ‘echt’ sporten niet meer voor mij weg was gelegd. Moeilijk, want de liefde voor sport was er absoluut nog steeds.

Van blessure naar personal trainer

Ik probeerde vanalles om weer te gaan sporten en het enige wat echt blijvend werkte was wandelen. Dat kan ik iedereen aanraden trouwens. Liefst in de natuur. En nog liever in de bergen. Dat doet een mens echt goed en het is een super gezonde manier van bewegen – je hoeft absoluut niet te sporten om iets te kunnen doen, zeker niet wanneer je aan het herstellen bent.

Tot ik een paar weken voor een tripje naar Zuid-Duitsland last kreeg van mijn achillespees, tsja, dan zoek je zo snel mogelijk een oplossing. Ik wilde tenslotte wel de Zugspitze beklimmen in mijn paar vrije dagen! Rust nemen en af en toe een kort stukje wandelen had maar weinig resultaat. Ik kwam via via bij Huub (Huub-mode) in Breda terecht, hij behandelt mensen op basis van Manual Neurology en ik had al gehoord dat zoiets heel goed helpt. Nou, dat kun je wel zeggen! Na één behandeling had ik geen last meer en ik huppelde een paar weken later de berg op.


Manual Neurology??

Manual Neurology zorgt ervoor dat de communicatie tussen zenuwen (neurologisch) en spieren optimaal is, en legt verbanden tussen verschillende spierzwaktes en andere vormen van disbalans in het lichaam. Geen pijnlijke massages, wetenschappelijk onderbouwd en vooral heel erg werkzaam.

Van de website van Huub (omdat hij het beter uit kan leggen dan ik): “De oorzaak van blessures en pijn veel vaker bij een niet synchroon lopende bio-elektrische lading vanuit de hersenen naar onze organen en de spieren. Hierdoor ontstaat er een neurologische storing en op grond daarvan verliezen de spieren kracht en functie. Simpel gezegd zorgt het zenuwstelsel voor de aansturing van de spieren. Een storing in de communicatie tussen signalen vanuit het zenuwstelsel naar de spier, zal ongetwijfeld voor fysieke klachten zorgen op de langere termijn. Door een neurologische storing wordt de biomechanica (beweging) van een specifiek gewricht negatief beïnvloed en ontstaat er pijn en irritatie.”

Een half jaar later

Huub zei nog tegen me na de behandeling; als je dit soort dingen wilt voorkomen in de toekomst, dan is het verstandig om aan krachttraining te doen. Weer een trainer die me de prak in kan helpen, dacht ik.

Tegen een gezamenlijke vriendin van Huub en mij vertelde ik nog ‘goh, ik zou eigenlijk wel weer een personal trainer willen, zodat ik wat krachttraining kan doen, maar ik wil dan niet gepusht worden en volgens mij bestaat zo’n trainer niet’. De vriendin in kwestie vertelde juist dát tegen Huub en voor ik het wist had ik een proeftraining. Hij beloofde voorzichtig te zijn. Ik weet nog goed dat ik de eerste training zat te bibberen van de zenuwen en vertelde dat ik het best wel eng vond want het was al zo vaak mis gegaan. Wel zat ik eindelijk tegenover iemand die daar naar luisterde, een groot verschil met eerdere ervaringen.

Lang verhaal kort: ik train alweer een half jaar bij Huub, met succes. Ik kan weer ‘echt’ sporten! Ik geniet van de trainingen. En zodra ik een blessure/pijntje heb kan hij het direct behandelen, ook fijn.

10 Lessen van mijn personal trainer

Toegegeven, mijn trainer weet helemaal niet dat hij me dit heeft geleerd, maar ik wil deze ‘lessen’ graag met je delen!

1. Vertrouwen in je lichaam.

Lees verder op EetPaleo.nl!