HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Workouts

Workout Wednesday #Planken tot je er abs van krijgt!

Geplaatst op 12/04/2017 door modelworkout

Ben jij ook zo dol op planken en kan je het niet nalaten om waar dan ook even een kort plankje te doen? Niet omdat het kan maar omdat het moet. Of je hebt een serieuze stoornis, ocd ofzo dat je dwangmatig een plank moet doen. Maar dat is minder leuk. Waarom moet je planken? Met planken train je voor een groot gedeelte de buikspieren. Deze spiergroep moet jou ondersteuning geven voor je hele rug en wervelkolom. Planken zorgt voor een sterke ondersteuning rond je (boven)rug en met planking creëer je krachtige buikspieren. De oefening is vele malen effectiever dan de traditionele crunches (je weet wel die oefening waarbij mensen denken dat als ze maar hard genoeg aan hun hoofd rukken dat het dan effect op hun buikspieren heeft). Met een relatief korte inspanning kun je dus grote resultaten boeken.

We gaan dus planken vandaag en dat doen we samen met Nikki Steigenga in onderstaande workout video (Heb jij je al geabonneerd op ons Youtube kanaal btw?) We gaan de ‘gewone’ plank doen en een side plank. Bij die side plank doen we nog een extraatje namelijk je been optillen.

Lees verder op www.modelworkout.com