HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

3 tips om zweetplekken te voorkomen tijdens een workout

Geplaatst op 13/04/2018 door happyinshape

Er zijn sporters die flawless door de sportschool paraderen en zelfs na 20 kilometer hardlopen nog een Instagramkiekje kunnen maken. I ain’t one of them. Na een warming up van nog geen vijf minuten voel ik het zweet al onder mijn oksels klotsen. Toen antracietgrijs gebombardeerd werd tot dé nieuwe sportmodekleur, wilde ik mijn sportabonnement per direct opzeggen. Maar niet meer sporten? No way. Tijd voor wat research. Wat kan je doen tegen overmatig zweten tijdens het sporten? En wat is bijvoorbeeld de beste deo tegen zweten? Happy in Shape zocht het voor je uit en kwam met 3 tips tegen zweten.

1/ Kleding

Volgens dokter Google is het tijd voor een kijkje in mijn kledingkast. Veel sportshirts zijn gemaakt van polyester, dat is een synthetische stof. Polyester verdoezelt zweetplekken, maar ademt niet. Bovendien groeien stank producerende bacteriën veel beter op polyester dan op katoen. Hoe krijg je zweetgeur uit sportkleding? Daarvoor zou je sportkleding van polyester eigenlijk moeten wassen op een programma van 60 graden of hoger om deze bacteriën kwijt te raken. Probleem: dan hou je niet veel van je sportshirtje over. Als je je stinkende sportkleding samen met je dagelijkse outfits in de wasmachine gooit, heb je ook nog eens kans dat vervelende luchtjes worden overgedragen op je favoriete top. Alternatieven zijn:

- Materialen die wel ademen én zweet afvoeren.

- X-static, gemaakt van zilveren draad. De stof verhindert de groei van bacteriën.

- Bamboestof, supernatuurlijk en ventileert goed.

2/ Zweetdieet

Gaat jouw hart ook sneller kloppen bij het zien van een overheerlijke curry? Lekker veel knoflook, veel pittige kruiden en flink wat ui in de pan… STOP. Van pepers, uitjes en knoflook gaat je zweet meer geuren en hoewel alcohol natuurlijk sowieso niet bevorderlijk is voor je sportprestaties, kan het ook meer zweetproductie als gevolg hebben. Net als cafeïne, dus stel die kop koffie maar even uit tot na je work-out.

lees verder:

https://happyinshape.nl