HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

5-10% van de vrouwen heeft het: PCOS // Weet jij wat het is?

Geplaatst op 18/04/2018 door ilovehealth

Met gezondheid bedoelen we bij ILH meer dan alleen voeding en sport. Want enkel een gezond eetpatroon en voldoende beweging wil nog niet zeggen dat je ook daadwerkelijk gezond bent. Zo zijn er tal van aandoeningen die wel degelijk van invloed zijn op je gezondheid, maar die niet (perse) te verhelpen zijn met een gezonde lifestyle. Een goed voorbeeld is PCOS, ofwel het polycysteus ovarium syndroom. Een syndroom dat enkel bij vrouwen voorkomt. Omdat dit een weinig besproken en vrij onbekende aandoening is, en de symptomen een impact kunnen hebben op je gezondheid (bv. onvruchtbaarheid) leek het ons goed om hier wat meer informatie over te geven. Wat PCOS precies inhoudt lees je in dit artikel.

Wat houdt PCOS in?

Bij dit syndroom zijn de waarden van verschillende hormonen in je lichaam verhoogd of juist verlaagd. Dit heeft als gevolg dat het proces van rijping van de eiblaasjes verstoord is, waardoor er in de eierstokken kleine met vocht gevulde blaasjes ontstaan. Dit worden ook wel follikels genoemd. Het gevolg hiervan is dat er gedurende langere tijd geen eisprong plaats kan vinden, waardoor je een verminderde vruchtbaarheid hebt en niet menstrueert. De oorzaak van PCOS is onduidelijk. Maar waarschijnlijk heeft het te maken met een verstoring in de aanmaak van hormonen in de eierstokken.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl