HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

5 regels voor een gezond ontbijt

Geplaatst op 14/04/2018 door happyinshape

Het is belangrijk om je dag te beginnen met een gezond ontbijt. Het zet de darmen in werking en geeft je energie om de dag te beginnen. Weet jij waar een goed ochtendmaal aan moet voldoen? Toch zijn er nog mensen die het overslaan, omdat ze juist meer honger hebben na het ochtendmaal. Herkenbaar? Volgens voedingsdeskundige Keri Gans eet je dan het verkeerde ontbijt. Ze geeft 5 tips:

1. Proteïnen Cornflakes met melk klinkt als een goed ontbijt, toch? Graan en zuivel bij het ontbijt is inderdaad een goede basis, maar vaak wordt de melk niet opgedronken. Proteïnen verteren langzamer dan koolhydraten, dus zonder ruime hoeveelheden krijg je snel weer trek. Houd je niet van melk? Eet een eitje bij je ontbijt.

2. Vezels Hoe meer suiker in je ontbijt, hoe sneller het verteert en meer honger je krijgt. Onthoud: In ontbijtgranen moet minstens vijf gram vezel zitten en altijd meer vezel dan suiker. Voeg chiazaad of vlaszaad toe voor extra veel vezels.

3. Vetten Een maaltijd zonder vet zorgt ervoor dat je binnen een uur weer zin in eten krijgt. Een ontbijtje met vetvrije (Griekse) yoghurt, granen en bessen klinkt best gezond, maar het is beter om toch (gezonde) vetten in je ochtendmaal op te nemen. Keri Gans adviseert om óf yoghurt met twee procent vet óf noten toe te voegen om een hongergevoel te voorkomen.

lees verder:

https://happyinshape.nl