HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Alles wat je moet weten over de juiste sportbeha!

Geplaatst op 03/04/2018 door ilovehealth

Vaak denk je bij het uitzoeken van een sportoutfit enkel aan een leuke top, een fijne tight en een paar goede sportschoenen. Maar veel vrouwen vergeten dan iets heel belangrijks; een sportbeha. Ruim 44 % van de vrouwen draagt tijdens het sporten geen sportbeha. En dat terwijl onvoldoende borstondersteuning in combinatie met overmatige borstbeweging de meest waarschijnlijke oorzaak is van pijnlijke en gevoelige borsten na het sporten. Net als een paar goede sportschoenen, is ook de juiste beha een slimme investering. Ongeacht hoe groot je borsten zijn en hoe intensief je sport. Waarom precies? Dat lees je in deze blog.

Ondersteuning

Borsten bevatten geen spieren. Ze bestaan grotendeels uit vetweefsel, klierweefsel en bindweefsel. Ze hebben dus geen spieren die de bewegingen tijdens het sporten opvangen. De juiste sportbeha biedt dan uitkomst. Deze vangt namelijk 74% van de bewegingen op en een gewone beha slechts 38%. Het zorgt dus voor voldoende ondersteuning en voorkomt rugklachten én dat je borsten gaan hangen. Daarnaast behoudt een goede sport beha zijn stevigheid, ook na tig burpees.

Voorkom rek – en rugklachten

Trainen zonder de juiste sportbeha kan je lichaamshouding verslechteren en kan leiden tot nek- en rugklachten.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl