HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Amandelbrood met frambozen

Geplaatst op 05/04/2018 door eetpaleo

Is het een brood of is het een cake? Eigenlijk zou dit amandelbrood met frambozen het allebei wel kunnen zijn. Ik zou het als ontbijt kunnen eten (niet elke dag hoor, maar bijvoorbeeld wel bij feestelijke gelegenheden) en ik zou het ook graag bij de koffie of thee serveren. Het kan allebei, want dit brood bevat helemaal niet zoveel suikers – een halve eetlepel ahornsiroop per portie. Oftewel; een hoeveelheid die je normaal gesproken misschien over je smoothiebowl, kokosyoghurt of granola zou doen. Of waarmee je je koffie zou zoeten.

Niet om je nu ineens te gaan vertellen dat je cake als ontbijt moet gaan eten natuurlijk, zoals je hier kunt lezen ben ik daar niet altijd voorstander van. Maar ben je bijvoorbeeld jarig of wil je iets speciaals op tafel zetten wanneer het Pasen, Kerst, Sinterklaas of welke feestdag dan ook is, dan zou dit amandelbrood geschikt kunnen zijn.

Extra tips

Zelf maakte ik dit recept voor de Paasdagen. Nouja, ik maakte het twee weken vóór Pasen al omdat je met recepten voor een website toch een beetje vooruit moet plannen. Maar het was sowieso een groot succes. Manlief en ik namen een stuk mee tijdens een weekendje weg waarbij we onze trouwdag vierden (zo’n stuk cake eten terwijl je op de Veluwe zit maakt ‘m nog lekkerder), ik vroor een deel in en mijn man nam nog wat stukken mee naar zijn werk om uit te delen.

Mocht je niet zo’n fan zijn van frambozen, dan kun je dit amandelbrood ook vullen met ander lekkers. Bijvoorbeeld:

  • Blauwe bessen
  • Stukjes pure chocolade
  • Noten en zaden (pistache bijvoorbeeld!)
  • Gedroogde mango
  • Rozijnen
  • Cranberries
  • …of een combinatie daarvan

Lees verder op EetPaleo.nl!