HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Ben jij ook verward over het wel of niet eten van fruit met een koolhydraatarme levensstijl?

Geplaatst op 15/04/2018 door Foodsisters

Waarom wij fruit niet uitsluiten 


Fruit bevat suiker (fructose), dat is wel waar. Maar het verschil tussen een stuk fruit en bijvoorbeeld fruitsap of honing , is dat een stuk fruit naast suiker ook nog veel vezels en vitamines bevat. Dit maakt dat een stuk fruit minder snel wordt opgenomen in onze bloedbaan. Wij adviseren één stuk fruit per dag als je wat gewicht wil verliezen en twee stuks wanneer je op gewicht bent. Rekening houdend met het soort fruit dat je eet (lees verder hieronder).Ook is het  belangrijk om naar de gehele dag te kijken, hoeveel koolhydraten krijg ik per dag binnen. Tijdens het 8 weken programma  gaan wij uit van 50 tot 60 gram koolhydraten.  Past het fruit in je dag, dan kun je dus zeker wat fruit toevoegen aan de kwark. Natuurlijk als je naast het fruit nog veel toegevoegde suikers eet, zit je al snel aan je suikermax. Maar in principe kan jouw lichaam de suiker uit het fruit gemakkelijk verwerken. Zo lang het fruit dus niet gedroogd, geperst en in normale hoeveelheden wordt gegeten ( 1 tot 2 per dag), dan kun je het fruit lekker blijven eten.

Je kan fruit eten, maar niet alle fruitsoorten

Er zijn wel bepaalde fruitsoorten die beter bij een koolhydraatarme levensstijl passen en fruitsoorten die er wat minder goed bij passen. Hieronder de fruitsoorten die je makkelijk kan toevoegen aan je dagmenu, zeker wanneer je net gestart bent met de in 8 weken slank cursus:

Lees verder op www.FoodSisters.nl