HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

De kracht van emotie-eten en eetbuien

Geplaatst op 18/04/2018 door eetpaleo

Komt dit je bekend voor? Je besluit om vandaag echt lekker gezond te gaan eten. Je geniet van je ontbijtje, je lunchsalade staat al klaar om mee te nemen en voor vanavond heb je iets in de slowcooker gedaan zodat je dan meteen aan kunt schuiven. De perfecte planning!

Maar vervolgens zit je ’s avonds op de bank en kun je je ineens niet meer beheersen. Chips, ijs, snoep of koekjes van de kinderen en je beseft je ineens dat je ook nog een cake of taart in de vriezer hebt liggen. Hoe kan dat nu weer? Je had je nog zo voorgenomen om die dag goed voor jezelf te zorgen met gezonde voeding, je had zelfs alles gepland en voorbereid en dan toch kun je je ’s avonds niet meer inhouden.

Houdt dat in dat je toch niet zonder chips kunt? Houdt dat in dat je nog steeds een suikerverslaving hebt? Heb je niet perfect genoeg gegeten die dag? Of heb je misschien toch dat ene voedingssupplement nodig? Of is het simpelweg een gebrek aan wilskracht…?

Nee, nee en nee. Dit komt zó vaak voor en ik krijg er vaak vragen over. Waar komen die eetbuien vandaan en hoe kun je stoppen met emotie-eten?

Lees verder op EetPaleo.nl!