HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

De Zon Laat Zich Zien; Vergeet Niet Te Smeren!

Geplaatst op 18/04/2018 door glow

Jaaaaa, sun’s out! Superfijn want er staan ons heerlijk zonnige dagen te wachten. Heerlijk om lekker veel naar buiten te gaan. Maar juist nu het de eerste zonnestralen zijn en het nog niet zo heel erg warm is, vergeten we vaak iets heel belangrijks…. Want hoewel je misschien denkt dat het nog niet nodig is, de zon is nu al intensiever voor je huid dan je denkt. Dus ja, de zon laat zich zien, maar vergeet niet te smeren!

Lekker hoor, een (strand)wandeling, de eerste picknick in het park, of lekker chillen op een terrasje. Of wat dacht je van weer meer buiten sporten? Je kettlebell mee naar buiten, de fiets weer op of misschien je skates wel weer uit de opslag! Zalig. Maar je huid is na de winter nog niet veel gewend. En dat betekent dat je extra snel verbrandt.

Hoewel nog ‘maar’ een voorjaarszonnetje lijkt, heeft deze koperen ploert van 12.00 tot 15.00 uur toch echt al zonkracht 5-6. Dit betekent dat je al in zo’n 20 minuten kan verbranden! Ouch. Verbranden is niet alleen op korte termijn schadelijk voor je huid maar zonverbranding op op jonge leeftijd vergroot ook het risico op huidkanker op latere leeftijd. Smeer dus niet alleen jezelf, maar ook je kids goed in! Huidkanker is met 55.000 diagnoses de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Veel hè? Dus hierbij een paar tips van KWF Kankerbestrijding:

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl