HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Eitje in bladerdeeg met ham, asperges en avocado

Geplaatst op 04/04/2018 door UitPaulinesKeuken

Voor dit recept heb ik een muffinvorm gebruikt. Dat is het makkelijkst. Wanneer je die niet hebt kun je dit recept ook maken door de bladerdeegvelletjes in een kommetje of eenpersoonschaaltje te vouwen. Het schaaltje moet natuurlijk wel in de oven kunnen. Eerst ontdooi je de bladerdeegvelletjes. Vet de vorm in en leg in elk muffingaatje een velletje. Het past niet helemaal, maar daardoor krijg je juist van die leuke opstaande randjes! Vul ze dan met kaas, ham, asperges en een plakje avocado. Het kan overigens in elke volgorde, zolang je maar eindigt met het eitje! Dan breek je boven elk bladerdeeg pakketje een ei. Bak ze in de oven mooi krokant. Het lekkerste zijn deze eitjes in bladerdeeg wanneer ze nog warm zijn.

Wanneer een recept af is, denk ik heel vaak dit zou ook nog lekker zijn. Ter inspiratie geef ik je daarom ook nog twee andere leuke en snelle varianten om te maken. Bijvoorbeeld met crème fraîche (1 eetlepel per bladerdeegvelletje is voldoende), gerookte zalm en wat verse dille. Of een vegetarische variant met spinazie, asperges, kaas en avocado. Wie weet bedenk je nu zelf nog een leukere of lekkerdere combinatie, het recept met de ham en asperges vind je hieronder.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl