HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Fresh & easy: Goulash met kip (Fresh & Easy)

Geplaatst op 08/04/2018 door UitPaulinesKeuken

Ik eet mijn goulash het liefst met rijst. Maar je zou het ook met aardappelpuree kunnen serveren. Deze goulash met kip, maak je op dezelfde manier klaar, als de goulash met rundvlees. Met lekker veel paprika en karwijzaad. Dat laatste geeft de typische smaak aan goulash. De paprikasaus wordt lekker gebonden door het gebruik van bloem. Alleen hoeft deze kipschotel niet zo lang te stoven als de rundergoulash. Dit kan natuurlijk wel, daar wordt de kip lekker zacht van (mits je het vuur niet te hoog zet). Maar als je wilt, kan je binnen 30 minuten aan tafel. En ik moet eerlijk bekennen dat ik dat tegenwoordig wel heel fijn vind.

Ingrediënten voor 4 personen 600 gr kipfilet 2 uien 3 paprika’s (rode en of gele) 1 klein blikje tomatenpuree 500 ml kippenouillon 2 el bloem 2 tl paprikapoeder 2 tl karwijzaad 2 blaadjes laurier Peper en zout Olijfolie

Zo maak je het Snijd de kipfilets in stukjes en breng deze op smaak met peper en zout. Bak ze rondom aan in wat olijfolie.

Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Bak deze met de kipfilet mee net zolang totdat ze zacht zijn.

Lees verder op www.UitPaulinesKueken.nl