HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Glutenvrije Mueslibollen

Geplaatst op 02/04/2018 door eetpaleo

Soms heb je tijd om heerlijk, uitgebreid te ontbijten. Ikzelf vind het dan heerlijk om daar echt voor in de keuken te gaan staan en iets extra lekkers te maken. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook dol op een omelet met spek en groente of mijn bulletproof choco drink, maar omdat ik dat vaak eet kan ik extra genieten van iets wat anders dan anders is. Deze Paleo mueslibollen bijvoorbeeld! Uiteraard volledig glutenvrij en lactosevrij, en ze zijn super luchtig terwijl er géén gist in zit.

Kwarkbollen worden kokosyoghurt-bollen

Het geheim voor deze luchtigheid? Kokosyoghurt. Waarom zou je kokosyoghurt in mueslibollen stoppen? Ja, dat vond ik zelf ook een beetje een gek idee eigenlijk. Maar de laatste tijd ben ik al meerdere keren recepten voor kwarkbollen tegen gekomen, waarbij er dus kwark door het broodjesbeslag heen zit en dat leek me best lekker. Dus voor een zuivelvrije en glutenvrije variant koos ik voor een combinatie van kokosyoghurt met cassavemeel.

Cassavemeel

Dat het echter zo goed zou lukken had ik niet helemaal gedacht. Baksels met cassavemeel (ik gebruik het liefste dit merk) willen nogal eens een beetje droog en hard worden een dag nadat je het hebt gemaakt. Op zich vind ik dat geen probleem maar met deze broodjes viel het me op dat dat dus niet het geval was! Ideaal. Zelfs 2 dagen na het bakken hebben we nog een paar van deze broodjes op zitten smikkelen op de Veluwe en ze waren nog steeds best luchtig en zeker niet droog. Feit blijft wel dat ze op de dag van het bakken het allerlekkerste zijn, dus houd daar even rekening mee.

Kortom; aanrader! Deze broodjes zijn heerlijk voor alle luxe ontbijtjes en brunches die eraan zitten te komen (Pasen bijvoorbeeld), maar ze zijn dus ook erg lekker om gewoon zomaar te maken en mee te nemen voor bij je lunchsalade of als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 250g kokosyoghurt
  • 3 grote eieren
  • 3 el ahornsiroop
  • 175g cassavemeel
  • ½ tl bakzout
  • 70g rozijnen
  • 30g walnoten, grof gehakt
  • 30g pompoenpitten

Lees verder op EetPaleo.nl!