HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Health: Constitutioneel Eczeem; Wat Is Dat?

Geplaatst op 17/04/2018 door boostyourhealth

Vanaf mijn derde levensjaar heb ik constitutioneel eczeem en ga ik door het leven als een glimpieper (een term die in het leven geroepen is door mijn ouders omdat ik altijd zo glom van alle crèmes die op mijn huid werden gesmeerd). Constitutioneel eczeem komt meestal alleen voor bij kinderen en groei je er in de pubertijd overheen. Dat ik als volwassene deze vorm van eczeem nog heb is vrij uniek. Daarom wilde ik er een artikel over schrijven. Lees je mee?

Constitutioneel eczeem is een langdurende (chronische) huidaandoening die ontstaat door een ontstekingsreactie in de huid. Er zijn verschillende vormen van eczeem, maar constitutioneel (atopisch)  eczeem is de meest voorkomende vorm. Deze vorm van eczeem begint meestal bij jonge kinderen, voor de leeftijd van 5 jaar en bij 60% van de kinderen al voor het eerste levensjaar. 3 tot 10 % van de kinderen over de hele wereld heeft constitutioneel eczeem. Bij volwassenen ligt dit tussen de 1 tot 3 %. Het gekke is dat de meerderheid van de mensen die eczeem heeft meisjes zijn. Waar dat aan ligt is nog niet bekend.

Heel vaak gaat constitutioneel eczeem gepaard met andere aandoeningen (atopie) zoals hooikoorts, astma en voedselallergie. Lucky me, ik scoor 3 van de 3 punten…. win ik nou iets? Maar ook overgevoeligheid voor bepaalde stoffen en prikkels uit de omgeving hoort daarbij. Ik heb als enige in de familie deze vorm van eczeem. Mijn moeder heeft wel een erg gevoelige huid en bij vlagen last van droge, jeukende handen en mijn broer heeft astmatische bronchitis. Dit zie je vaak wel terug in gezinnen dat eczeem en andere atopische aandoeningen samengaan.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl...