HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Health: Hoeveel Vitamine E Heb Je Nodig Voor Een Optimale Gezondheid?

Geplaatst op 12/04/2018 door boostyourhealth

Steeds vaker is vitamine E te vinden in body- en gezicht crèmes. Verder hoor of lees je er niet veel over. Maar vitamine E heeft je lichaam erg veel te bieden. Het is niet alleen goed voor je huid maar ook voor je ogen, hart en weerstand. Hoeveel vitamine E heb je nodig en in welke voedingsmiddelen vind je deze vitamine?

Gezondheidsvoordelen van vitamine E

Als antioxidant beschermt vitamine E onze cellen voor schade door vrije radicalen. Op deze manier ondersteunt de vitamine ons immuunsysteem en helpt het gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarnaast heeft vitamine E de volgende voordelen voor onze gezondheid:

  • Ondersteunt de gezondheid van het hart: vitamine E kan het cholesterol helpen verlagen en ongewenste bloedstolling voorkomen. Dat is goed voor je hart.
  • Goed voor de ogen: vitamine E kan de ontwikkeling van staar tegengaan en de ontwikkeling van netvliesveroudering vertragen.
  • Houd de huid soepel: vitamine E kan je huid beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Zo behoudt de huid haar elasticiteit.
  • Goed voor de hersenen: de ontstekingsremmende eigenschappen van vitamine E bevorderen de hersenfunctie en gaan geheugenverlies tegen.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl...