HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Hoe zo duurzaam mogelijk te eten zonder veganist te worden

Geplaatst op 06/04/2018 door BedRock

Waar komt het vandaan?

De tijd is voorbij dat we gedachteloos kiloknallers en boterhamworst in de vorm van beertjes onze winkelmanden ingooien. Gelukkig zijn we inmiddels een stuk bewuster over wat we consumeren en waar het eten vandaan komt. Toch schrikken mensen regelmatig als ze weer een filmpje voorbij zien komen van varkens die op gruwelijke wijze worden behandeld. Daarom is het belangrijk om te weten waar je vlees(waren) vandaan komen. Uiteraard is het nog beter om geen vlees of vis meer te eten, maar daarvoor kun je dit artikel over veganismebeter lezen. 

Verdiep je in ingrediënten

Tegenwoordig volgen veel mensen voedselhypes. Zo is quinoa opeens niet meer weg te denken en is geen instagram-foto compleet zonder #avocado. Toch moeten we ons bewuster worden van het effect van deze hypes. Zo gingen er geruchten dat quinoa door ons onbetaalbaar werd voor de lokale bevolking (het precieze verhaal lees je hier) en door de toenemende populariteit van avocado’s ontstaat er in Mexico een groot probleem met drugsbaronnen.

Lees verder op www.BedRock.nl