HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Juicen of blenden? Dit zijn de belangrijkste verschillen..

Geplaatst op 08/04/2018 door happyinshape

Juicen en blenden zijn enorm hot op dit moment en zelf doen we graag mee. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen juicen en blenden?

Juicen betekent simpelweg dat je van een aantal ingrediënten een sap maakt. Dit doe je met een slowjuicer. Voor het blenden maak je gebruik van een blender. Beide methoden zijn goede manieren om eenvoudig je lichaam aan te vullen met gezonde voedingsstoffen.

De voor- en nadelen van blenden: Voordelen  Je kunt meer dan alleen groente en fruit mengen. Samen met je groentes en fruit kun je bijvoorbeeld noten, zaden, avocados, oliën of eiwit poeders aan je smoothie toevoegen.

 Vezels helpen je maag te vullen In een blender behoud je de vezels van je groentes en fruit. Deze vezels geven je een voldaan gevoel.

 Kinderen vinden smoothies lekkerder. Smoothies zijn makkelijk te verdikken met bijvoorbeeld bevroren stukjes fruit. Met de juiste ingrediënten krijgen ze dus een lekkere toetje wat veel weg kan hebben van een milkshake.

Nadelen  Minder voedingsstoffen per glas. Omdat de smoothies inclusief vezels zijn moet je meerdere smoothies drinken dan sap om dezelfde hoeveelheid vitaminen en mineralen per glas binnen te krijgen.

lees verder:

https://happyinshape.nl