HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Kan Iedereen Een Sportliefhebber Worden? 5 Tips!

Geplaatst op 02/04/2018 door glow

Onlangs werd ik geïnterviewd door NRC over de vraag of iedereen een sportliefhebber kan worden. Hoe komt het toch dan de één niet zonder kan en de ander keer op keer probeert iets aan sport te doen en toch telkens weer de handdoek in de ring gooit? Een interessante uiteenzetting. Ik ben er van overtuigd dat iedereen een sportliefhebber kan worden. Of misschien moet ik zeggen ‘beweegliefhebber’. Anyway, ik heb nog vijf tips voor als het jou niet lijkt te lukken!

#1 Onderzoek!
Het lijkt misschien gek, maar veel mensen weten niet wat ze leuk vinden op sportgebied of wat écht bij ze past. Ik spreek mensen die al 5x geprobeerd hebben te gaan hardlopen, maar telkens tot de conclusie komen dat ze het niet leuk vinden. Maar dat je hardlopen niet leuk vindt, betekent niet dat je andere sporten ook niet leuk vindt! Toch stopt daar vaak het traject. “Nee, ik vind het niet leuk” = klaar! Maar er is zo veel meer dan dat… Probeer verschillende sporten uit, ga onderzoeken wat écht bij je past. Misschien jij meer een yoga, wandel, handbal, schaats of fiets type. Ga onderzoeken, ga ontdekken, ga proeflessen doen en locaties bezoeken; er is echt een sport die bij je past!

#2 Socialize!
Voor veel mensen is het sociale aspect van sport nog belangrijker dan de sport zelf. En dat is niet eens zo gek. Als jij een sociaal dier bent, zoek dan een sport waarbij je een team, groep of community vindt. Alleen gaan hardlopen, zwemmen of fietsen is niet zo leuk als jij net begint of moeite hebt m het sporten vol te houden. Je moet dan ook wel over een ijzeren discipline beschikken om elke keer te gaan. Maar als er een team, een sportbuddy of groep gezelligerds op je wacht?… Tsja, dan ga je heus, heb je niet eens tijd om na te denken en heb je de dikste pret met elkaar.

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl