HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Kip schnitzel sandwich met kappertjes mayonaise

Geplaatst op 11/04/2018 door UitPaulinesKeuken

Ook met deze schnitzel sandwich maak je alles lekker zelf. Een killer schnitzel heeft 2 knapperige goudbruine laagjes rondom malse kip. Klinkt goed toch? Die laagjes maak je met broodkruim. Het liefste van een dagje oud. Gewoon oud brood in het hakmolentje van de staafmixer doen en je hebt perfect broodkruim. Door het broodkruim meng je wat lekkere smaakmakers zoals wat verse tijm en wanneer je van een beetje pit houd zijn chilivlokken er lekker door. Dan bereid je de kip voor.  Die moet zo plat zijn dat hij snel gaart. Net zo snel als je knapperige broodkruim laagjes. Daarom sla je de kip dus plat. Dit doe ik met een deegroller, dat geeft wat herrie, maar werkt prima. Zorg wel dat je de kip gelijkmatig plat slaat. De laagjes broodkruim laat je aan de kipfilet plakken door de kip door bloem en ei heen te halen. En dan in een flinke laag olie goudbruin laten bakken.

Bij zoiets als een burger of een schnitzel sandwich vind ik het heerlijk om iets fris tussen het broodje te hebben. Een beetje rucolasla door wat olijfolie heen gehusseld bijvoorbeeld. Tussen dit broodje passen ook nog perfect wat zongedroogde tomaatjes en natuurlijk de kappertjes mayonaise!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl