HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

One pot: Lentestamppot met romaine sla en spekjes

Geplaatst op 07/04/2018 door UitPaulinesKeuken

Natuurlijk is deze stamppot wel lekker fris gemaakt en aangepast naar het seizoen. Lekker met wat crème fraîche, een knapperige sla, verse kruiden en frisse tuinerwtjes om er doorheen te stampen! De spekjes die je vaak in winterse stamppotten vindt heb ik zo gelaten. En voor een vakantietachtig sfeertje strooi je er gewoon een beetje Parmezaanse kaas over!

Ingrediënten voor 4 personen 500 gr kruimige aardappels 2 baby romaine sla stronkjes 1 teen knoflook 300 gr tuinerwten (diepvries) 250 gr spekblokjes 40 gr boter 125 ml creme fraiche Parmezaanse kaas (als garnering) 4 takjes verse bladpeterselie Peper en zout naar smaak

Zo maak je het Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe ze in een pan en zet ze net onder water. Voeg zout toe en laat ze zachtjes koken totdat ze gaar zijn. Wanneer je er met een vork gemakkelijk in kunt prikken (en ze direct van de vork afglijden) zijn ze gaar. Giet ze af en doe de deksel op de pan. Zet ze even apart.

Bak de spekjes in een droge koekenpan totdat ze mooi krokant en bruin zijn.

Snijd de romaine sla in grove stukken. Hak de bladpeterselie grof. Zet beiden even apart.

Doe de tuinerwten in een kom en overgiet met kokend water. Laat ze 5 minuten staan tot dat ze ontdooit en een beetje opgewarmd zijn.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl