HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Op vakantie in eigen land: dit zijn de mooiste plekken op de Waddeneilanden

Geplaatst op 10/04/2018 door BedRock

De Vliehors (Vlieland)

Vlieland is het op een na kleinste Waddeneiland, en je mag er niet met je auto heen. Heerlijk rustig! Een must visit op Vlieland is de zandvlakte in het westelijke gedeelte, ook wel de ‘Sahara van het noorden’ genoemd. Je kunt het natuurgebied niet altijd bezoeken, onder andere door oefeningen van de luchtmacht, maar in het weekend wel. Op Vlieland heb je overigens ook de Kroonspolders, een gevarieerd landschap dat tevens het bezoeken waard is. De polders zijn alleen met een excursie toegankelijk.

De Mok (Texel)

Op Texel vind je de Mokbaai, een overblijfsel een waterweg uit de 18e eeuw. Bij deze inham vind je veel soorten vogels, maar in het natuurgebied kun je ook wandelen en fietsen.

Het Oerd en De Hon (Ameland)

Ook op Ameland vind je duizenden vogels, vooral in de natuurgebieden Het Oerd en De Hon. Dat zijn begroeide duingebieden, waarin je uren over hoge duinen en door hun valleien kunt dwalen. Dat is soms nog een hele klim, maar de omgeving en het zand tussen je tenen zijn dat meer dan waard. Als je een mooie zonsondergang mag aanschouwen, heb je extra veel geluk.

Lees verder op www.BedRock.nl