HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Persoonlijk: Leven Met Een Pestverleden

Geplaatst op 16/04/2018 door boostyourhealth

Een tijd lang heb ik getwijfeld of ik een blog zoals deze wilde schrijven. Niet omdat ik me schaam over het onderwerp, maar omdat het dan weer zo tot leven komt. Het me naar de keel grijpt er ik er ontzettend verdrietig van kan worden. Het feit dat ik nu 33 ben, en eigenlijk al 20 jaar “pestvrij” ben, maar het toch nog zo’n impact heeft op mijn leven zegt denk ik genoeg. Van mijn 4e tot mijn 11e ben ik structureel gepest en dat heeft mijn leven voorgoed veranderd. Deze blog wordt lang… Lees je snel verder?

Vanaf mijn 3e levensjaar heb ik constitutioneel eczeem. Hierover zal ik later een aparte blog over schrijven. Mijn eczeem uitte zich in open rauwe wonden over mijn gehele lichaam. Van enkels tot liezen, van schouders tot vingertoppen, nek, hals, gezicht en hoofdhuid. Ik had beter kunnen zeggen, ik had overal eczeem en overal was mijn huid kapot. Doordat de doorbloeding zo verstoord was, had ik weinig tot geen pigment in mijn huid en had ik niet echt wenkbrauwen. ze zagen eruit alsof te waren verbrand. Zielige stoppeltjes.

Het stomme is dat je je als kind niet anders voelt, totdat een ander je erop wijst dat je anders bent, dat je niet binnen de norm hoort. Mijn eerste bewuste herinnering van mijn anders voelen was op de basisschool, in de kleuterklas, ik was 4. Aan het einde van de dag moesten wij altijd hand in hand in een lange slinger naar buiten waar onze ouders ons stonden op te wachten. Die bewuste dag wilde niemand mijn hand vasthouden, wat ik niet begreep, en ik liep dus in mijn eentje aan het eind van de rij naar buiten. Ik weet nog goed dat ik naar mijn moeder toe rende en haar vroeg waarom niemand mijn hand wilde vasthouden. Wat zeg je dan als ouder, die je kind het mooiste kind van de wereld vindt?

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl...